Ineens begeven je benen het en val je op de grond, je begint hartkloppingen te krijgen, te transpireren, wazig te zien, het gevoel te hebben dat je in onwerkelijkheid terecht gekomen bent. En dan niet te vergeten de verlammende angst dat het nu voorbij is en dat je doodgaat. Daadwerkelijke doodsangst. Mijn eerste paniekaanval was een feit.

Dit overkwam mij vijf jaar geleden, ik wist niet wat gebeurde en vanaf dat moment was ik constant aan het vechten tegen mijn inmiddels vele andere gecreëerde angsten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik niet meer in staat was om te werken, niet meer kon genieten van sociale contacten en constant overprikkeld was door geluiden, licht, mensen, gesloten ruimtes.

Terecht gekomen in korte medische molen kwam de realisatie snel dat dit niet het pad voor mij was. En zodoende ben ik bij Wijnand van Dam terecht gekomen. Vanaf het eerste moment van ontmoeting gelijk het gevoel van herkenning en begrip. Door verschillende mooie handvatten te hebben gekregen geniet ik weer van de dualiteit van het leven.

Door mijn innerlijke verandering deel ik graag deze ervaring en kennis met anderen die kampen met soortgelijke klachten. Hierbij kan ik anderen helpen zodat zijzelf weer de baas kan worden van hun eigen denken.

Marta is ervaringsdeskundige op het gebied van angst en paniekaanvallen